Atık Transfer Semi Treyler Nedir?
Atık Transfer Semi-Treylerleri daha az yakıtla hızlı boşaltım imkanı sağlar. Özellikle yürüyen taban sistemi, bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltır. Döküm sahasında araçtan inmeyi gerektirmez.
Atık Transfer Semi Treyler Kullanım Amacı
Atık Transfer Semi-Treylerleri, araçları bölgede toplanan atıkların daha uzak mesafelere, uygun maliyetlerle taşınması amacıyla kullanılmaktadır.
İhtiyaca Göre Farklı Kapasitelerde Aktarma Araçları Kullanılmaktadır:
Çöp Transfer araçları fonksiyonel olarak ikiye ayrılır:
- Sıkıştırmalı Çöp Transfer Semi Treylerler
- Yürüyen | Kayar Taban Semi Treyler
Sıkıştırmalı Tip Çöp Transfer Semi treyler, yükleme şekline göre farklılık göstermektedir:
- Üstten Yüklemeli Çöp Transfer
- Arkadan Yüklemeli Çöp Transfer Semi Treyler.
Atık Transfer Semi-Treylerleri Kullanımı
Atık Transfer Semi-Treylerleri, Çekici kamyon kullanımının dışında 8×2 ve 8×4 kamyonlar üzerine transfer kamyonu olarak tasarım yapılabilir. Özellikle döküm sahasının, zorlu şartlarında 8×4 araç daha verimli olabilmektedir. Ancak, taşınabilecek çöp, Atık miktarı toplamda 32 tona düşmektedir.
32 ton kapasiteli kamyonlarda arkadan yüklemeli olduğunda mini damper, minipak gibi üstyapılı kamyonlar bu araca boşaltabileceği gibi, ilave bir rampa ile yükleme yapılabilmektedir.
Üstten yüklemeli semi treylerde ise mutlaka bir yükleme rampası yahut yükleme konveyörünün çöp aktarma istasyonunda bulunması gerekmektedir.
Atık Transfer Semi-Treylerleri Fotoğrafları
Atık Transfer Semi-Treylerleri Kullanım Avantajları
Atık Transfer Semi-Treylerleri, Üstten Yüklemeli olan sistemde, taşınacak atığın cinsine göre (Çöp, Organik, Talaş ve Kurutulmuş Çamur vb.) seçilen taban sistemi, müşteri ihtiyacına göre belirlenen, arka kapak ve üst kapak tasarımı ile projelendirilmektedir.
Yürüyen Taban seçimi, bu transfer ekipmanları için en önemli husustur. Atığın karakteristikleri ile farklı modellerden seçilen sistemler, yükleme ve boşaltma yerine göre birçok kurulu fabrikaya adapte edilebilmektedir.
Kayar Taban üst kısımdan doldurulan katı atıkların, herhangi bir sıkıştırma işlemine tabi tutulmaması nedeniyle, uzun ömürlüdür. Ekipmanın taşıyacağı atığın yoğunluğuna göre 50m3 ile 75 m3 ‘e kadar net hacimlere çıkabilmektedir.
Boşaltma süresi Transfer Hacmine bağlı olarak 7 dakika ile 15 dakika arasında değişmektedir.