Ekonomik veriler, uzman görüşleri, bakanlık açıklamaları gösteriyor ki; 2019 yılında iç pazarda sıkıntılı bir yıl olabilir. Bir geçiş sürecindeyiz ve dünya ekonomisi dahi çok karmaşık bir durumda. Hal böyle olunca tüm ülkeler gibi bizler de payımıza düşeni yaşayacağız belki. Ancak güçlü bir ülke ve kararlı bir yönetimle bizlerin bu olumsuz durumdan güçlü biçimde çıkacağımıza bizler de inanıyoruz.
“Durmak ya da beklemek değil daha fazla çalışmak zamanı” ilkesinden hareketle bu yılı daha fazla ihracat olanakları yaratarak ve alt yapımızı güçlendirerek değerlendirmek amacındayız.
Dış pazarlarda rekabet gücümüzü artırabilmek için öncelikle geçmiş alışkanlıklarımızı gözden geçirmek, yenilemek, yenilenmek durumundayız. Verimlilik ve endüstri 4.0 kavramlarının içini doldurmak zorundayız. Eksiğimizi ya da güçlü taraflarımızı ortaya koyarak yeni projeksiyonlarla yola devam etmek bize düşüyor. Girdi maliyetlerini azaltırken, elimizdeki kaynakları veya hammaddeyi en akılcı en verimli en uygun biçimde nasıl kullanacağımızın yollarını bulmak durumundayız.
Ancak bu sayede rekabet gücümüzü artırabiliriz.
Bu saydıklarımız birer icat ya da yeni keşifler değil. Hepsinin bilimsel olarak karşılığı zaten var. Gerek kuramsal gerekse pratik olarak bilinen, uygulanan şeyler hem de…Sadece bizlerin bünyesinde neyin ne kadar ve nasıl olabileceğinin ayarlaması yapılacak.
İşte bu sayede bir ütün olarak daha güçlü daha kararlı ve daha karlı işlere yöneleceğiz.
Bizim dernek olarak büyük bir avantajımız var, bünyemizde organize biçimde çalışabilecek bir yelpazeye sahibiz. Bu avantajımızı kullanarak istiyoruz ki; gücümüzü bilelim ve kullanabilelim.
İşte bu düşünceden hareketle hep birlikte bir projeye başlıyoruz. UR-GE…
Nedir peki bu UR-GE ?
Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Projesi, T.C. Ekonomi Bakanlığının 2010/8 sayılı Tebliğinin kapsamında desteklenen sektörel kümelenme projeleridir.
Kümelenme projeleri ile firmaların, işbirliği kuruluşları önderliğinde :
- Ortak ihtiyaç analizi,
- Öğrenme (eğitim ve danışmanlık)
- Pazarlama (tanıtım, marka, ticaret heyeti, eşleştirme)
gibi ihracata yönelik ortak eylem ve faaliyetlerinin desteklenmesi amaçlanmaktadır.