Ambulans Nedir?
Ambulanslar,Temel olarak hasta nakil ve acil yardım olarak iki kategori araca, farklı bir çok özellik eklenerek her türlü sağlık problemine müdahale edebilecek kabiliyette araçlar dizayn edilmektedir.
Ambulansın Yapı Malzemeleri
Ambulansta, Arac zemini anti bakteriyel, antistatik, yıkanabilir ve kaymaz özellikli imal edilmektedir. Ayrıca ses ve ısı izolasyonu bulunmaktadır. Sol duvarı polyester veya foamboard malzemeden tek parçadan yapılırken, içerisinde oksijen tüp dolabı, oksijen ve emiş sistemi ile tıbbi cihazların bulunduğu dolapla kaplanmaktadır. Sağ yanda ise tek parça polyester kaplama ve içerisine spine board ve faraş sedye konabilen refakatçi oturma grubundan oluşmaktadır. Kabinin ön bölümünde çekmeceli malzeme dolapları ile doktor koltuğu bulunmaktadır.
Tavan kaplamada polyester malzeme kullanılmaktadır. Üzerinde tavan serum askılıkları ile personel için tavan tutamakları, florasan ve spot lambalardan oluşan iç aydınlatma sistemi bulunmaktadır. Arıza ihbarlı dijital elektrik panosu ve güvenlik şalteri mevcuttur. İnventör, redresör, ikinci akü sistemi, ısıtıcı olarak mazotlu bağımsız kalorifer, araç dışı elektrik girişi, uzatma kablosu ile dahili haberleşme sistemi.
Ambulans Fotoğrafları
Ambulansın İçinde Bulunan Malzemeler
Ambulansın İçinde, Acil Yardım Ambulansları tıbbi cihaz ve malzemelerine ek olarak, pacemaker özellikli bifazik defibrilatör, yoğun bakım ventilatörü, volümetrik infüzyon ve şırınga pompası ile ilave sarf malzemelerle donatılmıştır.
Aynı zamanda obezite hastalar içinde kullanılabilen kendinden yükleme özelliğine sahip sedye platformuna ve hidrolik sedye uygulanabilmektedir. Sedye hidrolik kumandalı olması ve özel yükleme platformu sayesinde bir kişi ile kolaylıkla araca yüklenebilmektedir.
Ambulans aracı dış ikaz ve uyarı lambaları ile iç aydınlatmalarında LED aydınlatma sistemleri kullanılmıştır. Antibakteriyel, yıkanabilir, kaymaz özellikli epoksi zemin kaplama, arıza ihbarlı dijital elektrik panosu ve güvenlik şalteri TS EN 1789 standardına uygun, kabin içi ısıtma ve soğutma sistemi kullanılabilmektedir.
Araç üzerinde tepe lambaları ile yanlarda ikaz lambaları, arka alan aydınlatma projektörleri, sürücü tarafından kontrol edilebilen değişik modlarda çalışan siren sistemi gibi çok çeşitli uygulamalar için değişik alternatifler sunulabilmektedir.
Ambulansın Çoklu Sayıda Hasta Nakilne İmkan Veren İç Dizaynı
Ambulansta, Dört hasta yatarak, iki hasta oturarak olmak üzere toplam altı hasta taşınabilir. Hareketli mekanizmalar sayesinde dört hastayı da gerektiğinde tek personelin ambulansa yerleştirmesine uygun tasarlanmıştır. Tıbbi cihazlardan ikişer setin ambulansa yerleştirilmesine uygun montaj alanları mevcuttur. Yatak ve dönerli koltuklar hem hasta müdahalesi için personelin oturabileceği, gerektiğinde de iki hastanın taşınabileceği şekilde tasarlanmıştır. Hareketli mekanizmalar, kullanıcı isteğine göre ayarlanabilmekle birlikte, hastaya karşı da maksimum tedbir alınmıştır.
Dört hastanın sedye ile birlikte araca yerleştirilmesine müsait montaj sistemleri mevcuttur. Klima sistemine ilave arka kapıda hava perdesi yer almaktadır. Yıkanmaya müsait epoksi taban kaplama, tepe lambası, yan lambalar, siren anons sistemi, aydınlatma projektörleri, ledli sistem çift modlu floresan lambalar ve spot lambalarla donatılmaktadır.