ARÜSDER Kararlı...

Arüsder Kararlı… Ekipman Tanıtım Kartı olmalı.

Arüsder yeni yılda en önemli konular arasında gördüğü “Ekipman Kimlik Kartı” uygulaması için hızla çalışmalarına devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da gerçekleşen genel sekreterler toplantısında Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede’ye de bizzat iletilen konu,  birçok açıdan önem taşıyor.

En başta sürdürülebilirlik, izlenebilirlik ve envanter açılarından büyük önemi olan bir eksiklik olarak görülen bu konuda bir an evvel bir düzenleme yapılması gereği ortadadır. Yurt içi toplam ekipman sayısına ulaşmak bile imkansızken bir de işin haksız rekabet yaratan bir boyutu var. Eski ekipmanların revize edilmesi yoluyla model değişimi ciddi bir sorun. Ayrıca üst yapı bedeli araç fiyatının üzerindeyken sadece araca kredi tahsis edilebiliyor olması, ekipman finansmanının yükleniciye yüklenmesi hiç adil bir durum olmamaktadır.

Konu bu kadar önemli iken tedbir alınması hiç de zor değil. Karışık ya da bir takım yasal prosedürler gerektiren bir süreç olabilir ancak olması gerekiyor. TSE yetkilileri ile görüşmeler sürdürülürken, TOBB Mevzuat Komitesi toplantılarında da dile getirilmektedir.

Nitekim şuan itibarı ile sürdürülen görüşmeler sonucu belli bir noktaya gelinmektedir. Belki biraz zaman alacak belki biraz uğraşacağız ama arzu ettiğimiz sonuca ulaşacağız. Zira bu konu ülkemiz ve ekonomimiz için önemli.

Bu duyuru 23.1.2019 11:13:48 Tarihinde eklendi, sizden önce 323 kişi tarafından okundu.

UR-GE PROJEMİZ HAYIRLI OLSUN...